Masni papir

Olovka se skotrljala sa stola i pala na progoreli ćilim koji se, sav zarozan i iskrivljen, izležavao na parketu kojem je lakiranje odavno trebalo. Na papiru, zadebljanom od dima i masnih isparenja kulinarskih eksperimenata, pisalo je ono što je, izašavši iz jednog srca, bilo nerazumno glavi koja je sa tim srcem bila u večnom sukobu.

Napisao je reči koje nikada nije izgovorio, i ništa mu tu nije delovalo ni logično ni pametno, a opet, nekako je sve to izgledalo kako treba, na neki čudesno uvrnut način… Zagledao je taj papir sa svih strana, pokušavao da razume šta je to, u stvari, napisao, a ipak, nekakav mir mu nije podgrevao potrebu da razume. Kao da je već znao, a da nije razumeo.
Zbunjen osećajem ušuškanosti u beskraju smisla teško pojmljivom onom racionalnom u njemu, i možda pomalo prestrašen, ispustio je papir i ćušnuo olovku, koja se, lagano kotrljajući se po stolu, lenjo zaustavila na ispisanom papiru, koji tek što se umirio. Na ispucaloj drvenoj površini stola boje ploda zaboravljenog oraha, olovka je svojim zatupelim vrhom pokazivala prvo slovo jedne reči u redu koji počinjao u sred rečenice, na onom masnom i otežalom papiru koji nije bio prikladan za ovakve priče.

Možda je zbog rukopisa to slovo izgledalo drugačije, ali ga je ipak podsetilo na sve ono ne rečeno među njima… Možda bi se, da je lepše pisao, osećao drugačije…

Hitro je izašao iz stana jer nije mogao da dođe do daha, odgurnuvši od sebe papir sa kojeg je olovka krenula na svoj put ka ćilimu, zarozanom od žustrih, užurbanih koraka koji su vodili u noć…

Nije shvatao, nije razumeo, a znao je…

Zavoleo je.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.